Rose

Rose

Flos Rosae Rugosae

Alias ​​ – Lake bunga, bunga Rosa.

Sumber – untuk Rosaceae Rose Rosa rugosa Thunb ‘Bud..

Morfologi Tumbuhan – pokok renek daun luruh, ketinggian kira-kira 2m. Batang dan cawangan Pict, kelenjar, dan kegebuan padat itu. Silih ganti kompaun daun pinat; lobule 5 ~ obovate 9, berbentuk bujur atau bujur, lama 2 ~ 5cm, denda bergerigi tepi, berikut adalah di luar putih rambut padat yang lembut, dan kelenjar; daun, villi paksi daun, bulu dan Pict ; stipule paling dilampirkan petiole, tepi bintik kelenjar; daun sering ke depan asas duri Kesihatan.

Bunga bersendirian atau beberapa poli-Duo-sheng, aroma; tebal sepal 5, berbentuk pisau pembedah; kelopak 5 atau plena, ungu ke putih, majoriti stamen bekas yang dilahirkan di pinggir faceplate yang majoriti pistil pakej dalam bekas di dalam .

Rosa buah-buahan bian sfera, bata merah, diameter 2 ~ 2.5cm, kemekaran bunga 5 ~ 8 bulan, buah-buahan Isu 6 September.

Dilahirkan di bukit, lembah, di seluruh penanaman. Diedarkan di utara-timur dan Shaanxi, Gansu, Shandong, Jiangsu dan Zhejiang.

Mengumpul dan memproses – akan dibuka bunga semasa musim bunga dan awal musim panas yang dipilih secara berperingkat-peringkat, tepat pada masanya pengeringan suhu rendah.

Characters – menunjukkan kumpulan hemisfera besar atau tidak teratur, diameter 1 ~ 2.5cm. Bekas hemisfera, dengan kelopak asas Hopson; sepal 5, berbentuk pisau pembedah, hijau kuning-hijau atau keperangan, rambut serbuk fotogenik; pengecutan kelopak yang lebih, mendatar selepas lebar ovate, menunjukkan perkiraan berbentuk jubin merah wangi, ungu atau keperangan . Badan cahaya, yang segar. Aroma yang kaya dengan gas.

Komposisi Kimia – yang mengandungi minyak tidak menentu, terutamanya benzena, alkohol (phenylethanol), citronellol (citronellol), Long geraniol (geraniol), neroli (nerol), eugenol.

rasa – dan rasa panas, manis, sedikit pahit.

Petunjuk – Qi Jieyu, dan sakit darah. Untuk kesakitan berpunca dari gas hepatogastric, makan kurang Oue, tidak teratur haid, sakit atau berdebar-debar.

meningkat jenis, mawar alias, sumber bunga ros, meningkat loji, meningkat morfologi tumbuhan, memetik bunga ros, bunga ros ciri-ciri, komposisi kimia mawar, mawar rasa, fungsi bunga ros, utama fungsi mawar tadbir urus, butir-butir bunga ros, bunga ros maklumat, naik gambar-gambar, gambar bunga ros, bunga ros video, Rose Photo Gallery